Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Enköpings SK HK Team 98/99 -old

22 november 2009
09:15

Enköpings SK C1

Referat: Almtuna IS 2 - Enköpings SK C1

Trots en bra genomförd match så förlorade ESK:s C1-lag bortamatchen mot Almtuna 2 med 5-3 i sjunde serieomgången.

Matchen var otroligt jämn genom hela matchen och det var inte förrän Almtunas Oliver Horssell (född -98) på egen hand avgjorde matchen med två egna mål och förarbetet till ytterligare ett, allt detta i den andra perioden

ESK drog igång i ett rasande tempo och det var uppenbart att Almtuna 2 inte hängde med i svängarna inledningsvis utan man började spela rikigt ojuste i närkamperna. Dock passerade det mesta utan åtgärd från domarna. Men ESK ska som helhet ha en stor eloge för att man inte lät sig påverkas av detta, utan man fortsatte att fokusera på sitt eget spel i matchen och att spela hårt men juste i sina närkamper. Bravo!

Första perioden slutade 2-2 men tyvärr fick Almtuna ett tidigt ledningsmål redan efter en minut av andra perioden. Matchen fortsatte med jämnt spel och bra chanser åt båda hållen och avgörandet kom som tidigare nämts i den sista halvan av andra perioden då planens klart bästa spelare, Almtunas Oliver Horssell avgjorde i princip på egen hand. Bara att lyfta på hatten och beundras av en sådan lirare!

ESK gjorde som sagt en bra match och brände flera frilägen. Hade några av dom istället resulterat i ett eller ett par mål så hade säkert slutet av matchen sett annorlunda ut.

Matchens ESK-kämpe var återigen Jesper Synnerlöv, som både gav och tog flera hårda smällar i närkamperna, och därmellan stod för ett suveränt backspel. Bra bakåt var även målvakten Simon Eirelid.

Fotnot (apropå den löjliga diskussionen som tydligen funnits på läktarplats): ESK hade 98,7 i genomsnittligt födelseår i den här matchen (om man räknar ner tjejerna två år, som man ska göra om man ska jämföra rätt). OM det nu är viktigt så var man alltså 0,3 år äldre än Almtuna idag. Avdelningen för värdelöst vetande…

Almtuna 2- ESK 5-3 (2-2, 3-1) Skott: 29-15 (13-8, 16-7)